keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Vieraslistan laatiminen

Kuva
Ajattelin, että häiden suunnittelu pitää aloittaa budjetista. Aika nopeasti huomasin kuitenkin, että ruoka tai yleisemmin pitopalvelu on suurin menoerä, ja sen hintaan taas vaikuttaa suoraan se, kuinka monta kaveria, sukulaista ja kaverin kissanhoitajaa kutsutaan.

Meinasi epätoivo iskeä jo ajatellessa asiaa. Monessa hääblogissa olen törmännyt siihen, ettei halutakaan isoja sukuhäitä, vaan kivalla kaveriporukalla juhliminen on juuri sitä, mitä tuleva morsian ja sulhanen tärkeältä päivältään odottavat. Ikävä kyllä (tai no, ikävää se on lähinnä budjetin kannalta) minulla on suuri suku, josta tykkään ihan kauheesti! Lisäksi rakastan isoja juhlia, joissa tanssitaan ja syödään hyvin.

Joku saattaa tästä huomata, että meillä on aika perinteiset häät mielessä :D

No, joka tapauksessa oli sitten pakko ottaa härkää sarvista. Ryhdyimme luomaan unelmien vieraslistaa ajatuksella "jos ei olisi rahasta kiinni". Odottelin vierasmäärän kohoavan jonnekin 200 hengen tienoille, mutta vaimensin systemaattisesti sisälläni asuvan rahastressipeikon ja annoin unelmoinnille vallan. Ja kyllähän niitä nimiä sitten tulikin!

Lopulta emme keksineet sulhon kanssa enää yhtään nimeä, joka puuttuisi listalta. Huojennukseni oli suuri, kun laskin listamme yhteen. 140! Vain 140, jos yhtään ketään ei tarvitsisi jättää pois! Se tarkoittaisi käytännössä sitä, että pienellä karsinnalla saisimme kuin saisimmekin hääkansan rajoitettua noin sataan henkilöön. Budjetti hymisee tyytyväisyydestä <3

HUUH, yksi murhe vähemmän!

Tein jo alustavan bubjettilaskelman 140:lle hengelle, mutta se ylitti noin tonnilla toivomani kipurajan :O
Tämänhetkinen toivebudjetti on siis 5000 euroa maksimissaan, ja laskelmieni mukaan hyvin säästeliäästi tehty 140 hengen juhlabudjetti oli noin 6200 euroa. Pakko siis ryhtyä karsimishommiin! Budjetista aion olla täällä hyvinkin avoin, koska itse olen yrittänyt löytää hääblogeista juuri lisää tietoa kustannuksista. Jotain olen löytänyt, jotain en. Ehkä joku kaltaiseni löytää joskus vielä tämän blogin ja saa vinkkejä... toivottavasti... Joka tapauksessa, budjetti ilmestyy omaan välilehteensä, kunhan kerkiän vähän askartelemaan!

Muuten. Huomasin hämmentävän seikan vieraslistastani: noin 80 hengestä vain kymmenkunta oli kavereita, loput sukua! Oho! Onko muilla ollut samanlaista sukulaisinvaasiota havaittavissa, vai onko ollut ihan päinvastainen tilanne? Entä onko sukulaiset jätetty tarkoituksella pois?

Ei tänään muuta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti