tiistai 11. elokuuta 2015

Hääjuoma Louhisaaresta: tee se itse!

Päätin kokeilla omatekoisen juoman lisäämistä morsiustiimini makutestiin. Idea tuli ihan yhtäkkiä, enkä ollut koskaan ennen tehnyt tätä juomaa. Lehdetkin käytiin poimimassa koiralenkin aikana naapurien pensaista. Silti kaikki sujui loistavasti, ja tämä Marttojen Kesäkirjan ohjeen mukaan tehty Louhisaaren juoma voittikin raadissani makutestin!

Hiukan kuin mehua, muttei kuitenkaan. Tässä ohje helppoon, halpaan ja hyvään alkoholittomaan hääjuomaan:

LOUHISAAREN JUOMA



5 l vettä
4 l mustaherukanlehtiä
25 g sitruunahappoa
500 g sokeria
(kivennäisvettä)







1. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Kaada
se huuhdeltujen herukanlehtien
päälle. Lisää sitruunahappo
ja sekoita. Peitä astia kannella ja
anna juoman tekeytyä 12 tuntia.


2. Siivilöi lehdet pois sideharsokankaan
läpi. Lisää sokeri.


3. Juoma on heti valmista. Voit
laimentaa makeutta kivennäisvedellä.
Juomaa voi käyttää juomasekoituksiin
ja pakastaa.


Juoma on täysin väritöntä.

Käytännön vinkkeinä, sitruunahappoa myydään apteekeissa (n. 2 € / 100 g). Samoin kolmioliinoja, jotka ovat tosi hyviä siivilöintiapuna. Juoma kannattaa tarjota erittäin kylmänä, ja kivennäisveden lisäämistä kannattaa harkita tarkkaan - kuplat vaikuttavat yllättävän paljon juoman makuun.

Meillä parhaaksi yhdistelmäksi todettiin kuiva rosé-kuohuviini ja Louhisaaren juoma. Viini toi juomaan kivasti kuplaa ja väriä, mutta molempien maku tuntui silti sekoituksessa. Kuohuviinin kuivuus myös taittoi kivasti Louhisaaren juoman makeutta, jolloin sitä pystyi juomaan myös jo vähän lämmenneenä. Sekoitussuhteeksi riittää naurettavan pieni tiraus viiniä isoon määrään juomaa, jotakin 1/8 ja 1/3 väliltä. Oman maun mukaan.

Meillä tätä yhdistelmää saatetaan nähdä hääboolin muodossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti