perjantai 18. syyskuuta 2015

Liebster Award -innostus

Nyt on kuulkaa tapahtunut jotakin suurta! Olen saanut ihka ensimmäisen blogihaasteen, ja olen ollut tästä viimeisen melkein-kuluneen-viikon ihan täpinöissäni. Ihan jo ajatus siitä, että joku lukee tätä blogia, lämmittää mieltä... saati sitten, että joku uskaltaisi ottaa minut mukaan haasteisiin.
En ole päässyt purkamaan innostustani vielä tänne blogiin (kiitos mm. mökkihommien ja perunannostotalkoiden, joista ehkä lisää Projekti Pirskerissä), mutta nyt, hyvät lukijat ja kanssaihmiset: TÄÄLTÄ PESEE.

Ensinnäkin suuri kiitos Tyttö Sekä Hän -blogin Lauralle haastamisesta.

Kuva
Liebster Awardissa on kyse pienten ja vähemmän tunnettujen blogien tuomisesta lukijoiden tietoisuuteen. Lyhyesti säännöt menevät näin:

1. Kiitä sinut nimennyttä bloggaajaa ja laita linkki hänen blogiinsa.
2. Vastaa sinut nimenneen bloggaajan 11 kysymykseen.
3. Nimeä ja linkkaa 11 Liebster Awardin ansaitsevaa blogia 
4. Keksi 11 uutta kysymystä nimitetyille

 Lauran kysymykset 

...sekä minun vastaukseni niihin:

 1. Miksi aloitit bloggaamisen?
 Olen entinen nettiroolipelaaja, ja ilmaisen itseäni mielelläni kirjoittamisen kautta. Kirjoitan myös päiväkirjaa, mutta tietokoneella pystyn luomaan tekstiä nopeammin ja jäsentelemään ajatuksiani paremmin. Ensimmäisen oman blogini kirjoitin kuvataidekasvatuksen sivuaineestani, koska minun mielestäni blogi tuki siinä asiassa oppimistani enemmän kuin mikään muu tapa tehdä portfoliota. Hääblogia aloin pitää ennen kaikkea omien ajatusteni selvittelemistä ja tulevien tai samaa aikaa kanssani hääasioita miettivien morsianten vertaistueksi.

2. Mikä on parasta bloggaamisessa?

Parasta on, jos kuulee jonkun lukeneen blogistani joitakin ajatuksiani. Toisiksi parasta on saada omat mietteet talteen, kuvien kera :)

3. Ajatteletko lukijoita kirjoittaessasi blogia?

Kyllä. Mietin usein sitä, mahtaako kukaan lukea tätäkään... ja toisaalta mietin, että kirjoitinko nyt liian vaikeasti. Ymmärtääkö lukija yhtään, mitä yritän sanoa?

4. Minkä yhden esineen pelastaisit kodistasi tulipalossa?

Olen aina ennen vastannut vauva-ajan valokuva-albumin, mutta se on nyt vanhempien luona. Jos meillä syttyisi tulipalo, pelastaisin... hmmm... vaikeaa. En taida olla kovinkaan kiintynyt mihinkään tavaraan, ja tiedän selviäväni ilman puhelinta ja konetta jonkin aikaa. Pelastaisin varmaankin vanhan opetustaulun, jossa on kirahveja, ja alalaidassa lukee "Kiraffi". Se on säilynyt jo niin kauan, että surisin sen tuhoutumista varmasti.

5. Mihin ihastuit puolisossasi ensimmäiseksi?

Ääneen :) Edelleen selkää pitkin kulkee toisinaan kylmiä väreitä ihan vaan kuunnellessani hänen puhettaan.

6. Mikä on puolisosi ärsyttävin piirre?

Sellainen unohtelu, että jos joku esine on ollut pöydällä (/jääkaapissa /pyykkitelineessä) kaksi päivää, hän ei enää "näe" sitä. Näin ollen hänelle ei myöskään tule samanlaista pakottavaa tarvetta siivota näitä esineitä oikeille paikoilleen, toisin kuin eräillä...


7. Mikä on/oli/tulee olemaan häiden järjestämisessä parasta.

Parasta on, kun isot asiat on päätetty ja varattu ja tietää, että kävi miten kävi, häät järjestetään. Sitten voi keskittyä rauhassa pieniin yksityiskohtiin, värimaailmaan ja kaikkeen ihanaan hömppään.

8. Mikä on paras muistosi lapsuudesta?

Näitähän on paljon. Jokaisessa ikävaiheessa ja jokaisessa paikassa on jotakin parasta. Yksi parhaista hetkistä oli se, kun tulin muskarista kotiin (noin kuusivuotiaana) ja meille oli ilmestynyt olohuoneen nurkkaan hamsterin häkki. Olin halunnut omaa lemmikkiä ihan aina. Toinen valtavan suuri pieni hetki oli se, kun näin nuorimman pikkusiskoni ensimmäistä kertaa. Minä olin 7-vuotias, ja muistan, miten maailma silloin tuntui naksahtavan uuteen asentoon.

9. Mikä oli lempiaineesi koulussa?

Äidinkieli. Kuvataide oli myös tosi hauskaa, ja sitten lukiossa kaikkein parasta oli ranskan kieli. Myös historia oli hauskaa. Olen aina ollut kiinnostunut lähes kaikesta uudesta tiedosta, ja ehkä siksi minusta tulikin opettaja - eikä dinosauruspaleontologi tai kulttuurintutkija tai kirjailija, vaikka niitäkin ammatteja olin suunnitellut. Ehkä vielä joskus...

10. Lukeeko puolisosi blogiasi?

Lukee :)

11. Jos olisit yksi Lumikin kääpiöistä, olisitko Viisas, Jörö, Lystikäs, Unelias, Ujo, Nuhanenä vai Vilkas? Miksi?

Olisin joko Viisas tai Ujo. Olen ollut perusluonteeltani hiljainen sivustakatsoja, mutta nyttemmin olen tainnut muuttua. Uskallan olla asioista jotakin mieltä ihan julkisesti, joten ehkä en enää olisi Ujo. Viisas voisin olla, koska hänkin on rauhallinen, keksii ratkaisuja ongelmiin, ja tietää paljon erilaisista asioista. Jopa ärsyttävän paljon.KuvaLiebster Award -palkinnon ehdottomasti ansaitsevat:

(Olen niin myöhässä tämän jutun kanssa, että melkein kaikki seuraamani blogistit ovat jo saaneet palkinnon!! Voi pahus! Mutta onneksi vielä löytyy ihania haastettavia / palkittavia. Ei ehkä yhtätoista, mutta yksi ainakin.)

 
Vaaleanpunainen elokuu
Well Tied Knot (pakkohan tämä on mainita, mun lemppariblogi!)
I'm Ready To Be Yours Forever 
Pitsiniekka 
ja tietysti minut haastanut Tyttö Sekä Hän :) 


Koska nämäkin blogistit on varmaan haastettu ainakin kertaalleen, en lähde enää haastamaan. Jos haluatte, vastatkaa ihmeessä samoihin kysymyksiin kuin minä vastasin - olisi hauska päästä vertaamaan!
Haluan kuitenkin mainita nämä blogit, jotta te lukijat löydätte myös näihin ihaniin, muiden kirjoittamiin hääjuttuihin. Lukuiloa <3

Ja siltä varalta, että vastausintoa riittää (yllä mainituilla tai kenellä tahansa muulla lukijalla), tässä kaikesta huolimatta ne 11 kysymystä!

 1.  Miksi aloit kirjoittaa blogia?
 2.  Millainen on unelmiesi häämatka? Aiotko toteuttaa sen ? (Milloin?)
 3.  Mitä on blogisi nimen takana?
 4.  Mikä jännittää eniten, kun ajattelet hääpäivääsi?
 5.  Mikä on/oli parasta häiden suunnittelussa?
 6.  Seuraatko jotakin TV-sarjaa?
 7.  Mikä on mielestäsi kaunein rakkauslaulu? Soiko se häissäsi?
 8.  Mikä saa sinut tänään hymyilemään?
 9.  Jos sinulla olisi 2500 euroa ja pitäisi järjestää sillä rahalla häät, millaiset häät niistä tulisi?
 10.  Jos voittaisit lotossa miljoonan, mitä tekisit sillä?
 11.  Jos olisit eläin, mikä eläin olisit? Miksi?  
 
PS. Meinasin joka kerta kirjoittaa "Lobster Award"......

6 kommenttia:

 1. Heh, näitä on niin hauska lukea :) Ja hauskaa, kun oot nimennyt myös mun kaason blogin, toivottavasti se inspiroi sitä kirjoittamaan uuden postauksen ;)

  VastaaPoista
 2. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Heippa! :) mä löysin viikonloppuna tänne sun blogiin ja heti löysin tämmösen ilosen yllätyksen! Ihana blogi ja vastailin kysymyksiin mun blogin puolella. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei vaan ja kiitos, kun jaksat (yhä vaan uudelleen) vastata :D Ihanaa, että löysit tänne <3

   Poista
 4. Kiitos tunnustuksesta! :) Vastaukset löytyvät täältä: http://tahdomme2016.blogspot.fi/2015/09/liebster-award-tunnustukset.html#comment-form

  VastaaPoista