maanantai 21. syyskuuta 2015

Häiden musiikki - urkujen jälkeen :)

Nyt on varmaan jo korkea aika ottaa puheeksi häiden soittolista! Tai siltä minusta tuntuu, kun paljon muutakaan ei ole tehtävissä juuri nyt. Eilen tuli vahingossa löydettyä loistava kukkakauppakin.(Sivumennen, haettiin sieltä kimput uudelle pikku kummipojalleni <3 olen siis onnesta soikea TÄTI tästä eteenpäin.) Kuvaaja on varattu, kirkko ja juhlapaikka on varattu, ruuasta päästään keskustelemaan vasta vuodenvaihteen jälkeen....

Maistraattiin voisi soittaa, mutta kun se ei ole yhtä hauskaa kuin musiikki... :)

Aloin itsekin miettiä, mitä vastaisin omaan kysymykseeni (Liebster Awardiin liittyen), mikä olisi minun mielestäni maailman kaunein rakkauslaulu?
Näitä on paljon, koska musiikkimakuni liikkuu enimmäkseen rakkausballadien maailmassa.
Mutta mitkä ovat ne parhaat? Mitä bändin ainakin pitäisi soittaa?

Kuva


Maailman kaunein rakkauslaulu. Ei ihan helppo kysymys. Minulle käy helposti kirjoja lukiessa niin, että juuri nyt lukemani tuntuu parhaalta ikinä. Sama tuntuu pätevän myös musiikkiin jossain määrin, muttei ihan niin voimakkaasti. Suomenkielisessä uutuusmusassa näin käy englanninkielistä harvemmin.

Kuva


(Ehkä siksi mielessäni alkoi soida A Lifetime of Adventure, siis se Holopaisen - Kurkelan musiikillinen "kuvitus" Don Rosan sarjakuvakirjaan Roope Ankan elämä ja teot. Ei siinä ole varsinaisesti rakkaudesta kysymys, mutta yhdistän laulun kirjassa kuljetettavaan rakkaustarinaan. Kaunis biisi, mutten ehkä odota kuulevani tätä häissäni...)

Suurena Disney-fanina myönnän, että moni heidän piirrettyjensä rakkauslauluista iskee minuun. Ikisuosikki Can You Feel the Love Tonight on kova (tosin ranskankielisenä vielä parempi!), samoin Tale as Old as Time. Celine Dion -fanina taas koen One Heart-kappaleen tärkeäksi (My Heart Will Go On ei enää jaksa herättää kylmiä väreitä, johtunee ehkä liian monesta kuuntelukerrasta). Kaikki Johanna Kurkelan laulama menee suoraan sieluun ja sydämeen, varsinkin Sun särkyä anna mä en. Ja tietenkin Metallican Nothing Else Matters.

Silti mikään näistä ei ole minulle se maailman kaunein. En osaa päättää enää näistä kahdesta; molemmat saavat aina kylmät väreet kulkemaan selkää pitkin. Molempiin liittyy myös paljon muistoja, mitkä tekevät niistä minulle yhtä kauniita. Kaksi kauneinta ovat:

You Raise Me Up (esim. Josh Groban)


ja Kuka keksi rakkauden (Kaija Koo).Ja sitten vielä tunnustus, joka jostakin mystisestä syystä nolottaa minua kovasti... Yksi mun ihan suosikki-rakkausaiheisista lauluista on Taylor Swiftin Love Story, ja toinen vielä nolompi (?) on HANNAH MONTANAN (!!!) One In A Million. En välttämättä odota kuulevani näistäkään kumpaakaan, kun hääbändi alkaa soittaa tai Spotify pyörähtää päälle... Onko muillakin tällaisia noloja tai muuten omituisia biisitoiveita?

Bisoux! <3
Veera

2 kommenttia:

 1. Maistraatista saa varattua vihkiaikoja korkeintaan neljän kuukauden päähän, joten sinne soittelemisessa tuskin on kiire. Ellette nyt päätä mennä virallisesti naimisiin jo kuukausia ennen hääjuhlaa ja siunausta. :)

  Nimim. turhaan soittelin viime kuussa (Ronja) :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos, hyvä tietää :D Eli täytyy palata asiaan vasta ensi maaliskuussa! Mitenhän maltan odottaa sinne asti..? :)

   Poista