tiistai 21. heinäkuuta 2015

Kynttilät eli hääpaikan koristeluideoita 2

Jatkan suoraan siitä, mihin edellisessä tekstissä jäin -  siis pöytien koristelusta. Meillä on melko myöhäinen siunaaminen, mikä tarkoittaa, että häitämme tullaan tanssimaan pitkälle pimenevään kesäyöhön. Mikäpä loisi paremmin tunnelmaa hämärään kuin kynttilät? Minusta valkoiset ovat kivoimpia, mutta kattaukseen saa kieltämättä helposti väriä valitsemalla värikkäät kynttilät.

Onneksi juhlapaikallamme on lupa polttaa ihan oikeaa liekkiä. Kaikkiallahan se ei sovi. Tämä tekee kuitenkin meidän häähankinnoistamme huomattavan edullisia, tai ainakin helppoja, verrattuna ledkynttilöihin.

Minusta prameat kyntteliköt ovat aina olleet ihania, samoin lasiset, korkeat kynttilänjalat. Niissä palavat korkeat kruunukynttilät luovat jotenkin sellaista tarunomaista loistoa, jota näkee Disney-elokuvissa. Tai näin minä asian koen...

Tätä tarkoitan.

Fakta kuitenkin on, että meillä ei taida olla varastoissa niin montaa samanväristä ja edes etäisesti samantyylistä kynttelikköä, että saisimme tällaisen edes jokaiseen pöytään. En tosin ole vielä käynyt tarkistamassa kaikkien sukulaisten varastoja, mutta noh, oletan että ylimääräisiä hopeakynttilänjalkoja on aika vähän. Eikä taida olla varaa myöskään hankkia uutena puuttuvia, vaikka mielelläni ottaisinkin häiden jälkeen kotiini pari kivaa kynttelikköä pimeitä syysiltoja varten.

Olen viime aikoina, tarkemmin sanottuna juuri eilen, alkanut pohtia kellukynttilöitä. Ne olisivat paloturvallisempia kuin tavalliset, ja niillä saa hienoja asetelmia pöytiin. Ne toimivat (näköjään, Pinterestin kuvien perusteella) erityisen kivasti peilin päälle asetettuina.Meillä ei ole myöskään korkeita lasiastioita, joten pulmia on tässäkin asiassa. Onneksi suloisia, kekseliäitä ja hauskoja ideoita on muitakin, mitä tulee kynttilöihin! Esimerkiksi seuraavat kynttilätelineet voisivat hyvinkin tulla meidän häidemme koristeiksi.Mikä näistä olisi paras?
Tykkään niin paljon kynttilöistä, että lopputulos taitaa olla sekoitus useampaa erilaista kynttilää ja kynttelikköä. Tuskin se ainakaan haittaa ketään, kunhan pöydissä on koristeiden lisäksi tilaa myös syömiselle ja seurustelulle...

Kaikki kuvat Pinterestistä.


En ole vielä lopettanut, mutta eiköhän tämä kynttiläaihe riitä jo tältä illalta :)

Bonne nuit kaikille!

Veera

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti