maanantai 23. toukokuuta 2016

Pieniä, ihania asioita


Vielä hetki sitten oli vaikea uskoa, että kolmen kuukauden päästä meidän häissä juhlittaisiin ilman toppatakkeja ja pitäisi pohtia, miten järjestää aikataulu niin, ettei kukaan vieraista läkähdy auringossa. No, nyt häihin on enää alle kaksi kuukautta aikaa, auringon lämpö hellii ja kesän tuloon on paljon helpompi uskoa. Jokainen voikukka saa minut edelleen hymyilemään, vaikka niitä on näkynyt jo parin viikon ajan, ja meidän takapihammekin on keltaisena merenä sen sijaan että siinä kasvaisi sitä mitä pitää. Hykerryttää ja riemastuttaa ajatus siitä, että tämä on meidän kesä :)

Hääkyyti on edelleen työn alla (=varaamatta ja etsimättä), mutta muuten kaikki alkaa olla kunnossa.

Ensimmäinen iso juttu on, että meillä on molemmilla tänä(kin) kesänä töitä. Lisäksi syksyksi saadut ja talven yli jatkuneen, odottamattomat työpäivät ovat tehneet tämän morsiamen kohdalla budjetin murehtimisesta paljon harvinaisempaa kuin ennen. Toki edelleen välillä havahdun kylmään hikeen ja häähankinta-ajatuksiin, mutta se taitaa olla vanhaa tottumusta. Oikeasti siis kaikki on reilassa, budjetti näyttää plussaa ja rahaa jää vielä ruokaankin. Ei ihme, että on niin levollinen olo! Tällä hetkellä näyttää siltä, että saamme meidän 120 hengen häät juhlittua noin kahdeksallatuhannella eurolla.

Tämän sanottuani joudun kuitenkin toteamaan, että yksi iso hankinta on vielä edessä ja se on JUOMAT. Tarkkaan olen laskenut ja kalkuloinut ja optimoinut ja ja ja... todennut, että meidän häissä ei ole tarkoitus tarjota "ilmaisia kännejä" koko joukolle. Viisi annosta alkoholia illassa tuntuu minun alkoholinkäytölläni absurdilta ajatukselta, joten vieraamme saavat nyt tyytyä siihen, että prosentillisia juomia varataan keskimäärin kuusi kappaletta per nenä. Kerta kiellon päälle. Meillä kun juhlat alkavat alkumaljalla klo 17 ja juhlat kestävät noin puoleenyöhön asti, olisi periaatteessa tilausta kahdeksalle tai yhdeksälle juomalle per juhlija Alkon laskurin mukaan.


Kuva


Niin että jos oma pääni ei pidä, niin voi olla että budjetti venyy ja paukkuu juomia ostaessa, kun hoen samalla fanaattisesti "juomat ei saa loppua kesken"... :D

Tällä hetkellä ajatus olisi pysytellä sellaisessa suunnitelmassa, että alkoholijuomia hankitaan laskennallisesti noin 120 hengelle kuusi annosta. Annokset ovat alkumalja (Gancia Asti, saimme nämä jo lahjaksi äidiltäni ja siskoltani <3), kaksi kaatoa viiniä ruuan kanssa (eli kymmenen tonkallista, 1/3 valkoista rieslingiä ja 2/3 punaista syrah-sekoitusta) ja kolme olutta / siideriä. Lisäksi boolia (mustaviinimarjanlehtijuoma ks. ohje) valmistetaan kaksi annosta kaikille juhlijoille, siitä noin kolmasosa jätetään alkoholittomaksi. Alkoholitonta kuplajuomaa, esim. kokista, varataan noin 30 litraa(!).

Faktahan on, että meidän häät on hiukan kaukana kaikesta. Autoilijoita on siis useampia, ehkä jopa kymmeniä. Lisäksi mukaan on kutsuttu paljon lapsia ja muita, jotka eivät muutenkaan joisi alkoholia. Luulisi siis viinasten riittävät niille, jotka oikeasti voivat juoda niitä!

Haemme juomat Tallinnan-laivalta, jotkut Tallinnasta kun ei laivan valikoimista saada. Tallinkin Car Order- ja Pre Order-tilaukset tulivat laskujemme mukaan a) helpoimmiksi ja b) osittain halvemmiksi kuin mikään muu vaihtoehto. Hintaa kaikille meidän juomille tulisi (jos siis en lähde hamstraamaan, "koska kyllä meidän on pakko tarjota konjakkia ja kermalikööriä kans") noin 500 euroa.

Voin kertoa että tätä "pariskunnan yhteistä lomaristeilyä" on sitten suunniteltu ja tilauksia pohdittu niin, että en jaksa enää miettiä enempää. Nyt vaan toivotaan että kaikki menee hyvin. En ole ikinä ajanut autoa laivaan, saati sitten käynyt hakemassa juotavaa Virosta tai mistään muualtakaan, ja nyt olisikin sitten aikamoinen lasti tiedossa. Hiukan jännittää! Kesäkuun alussa se on menoa.


Kuva

Sitten lisää ihania pikkuasioita. Urjalan Makeistukkuun ei olla vielä laitettu tilausta vetämään, mutta karkkipussit löytyivät ihan sattumalta! Kerrankin olin oikeaan aikaan oikeassa paikassa, kun Tigerissa oli juuri laitettu esille kevätteeman värisävyt eli persikka-mintunvihreä-vaaleansininen. Juuri ne ihanat värit jotka meidän häissä näkyy! (tai no, sinistä on kyllä vähän vähemmän.) Hyllyssä oli sopivasti kuvassa näkyvän tapaisia paperipusseja myytävänä, olisiko ollut 30 kpl / pakkaus. Käytin viimeiset mukana olleet pennoset, mutta kyllä kannatti!
Ja siis olivat ne oikeasti ihan edullisia pussukoita, minulla vaan oli tosi vähän rahaa mukana :)

Karkkiakin on jo kertynyt erilaisista alennusmyynneistä komeroon kymmenisen kiloa. Nam!


Kuva
Häiden musiikkikin alkaa varmentua. Häävalssi meillä on jo päätettynä, ja bändi treenailee sitä kovasti - uuden saksofonisti-virtuoosinsa kanssa, kuulemma. Siunaustilaisuuden musiikki oli vielä hiukan kysymysmerkki, joten kävimme kuuntelemassa Salossa Uskelan kirkossa häämusiikkia. Soittajina olivat kaikki Salon kanttorit ja saimme oikein henkilökohtaisen kutsun, joten tottakai menimme sinne emmekä esimerkiksi kotimme viereisellä mäellä olevaan kirkkoon.

Meillä todennäköisesti soivat kirkossa Pachelbelin Canon ja virsi 822 Se tuntee onnen syvän (Suvivirren melodia), mutta toisesta marssista olemme vielä hiukan erimielisiä. Minusta Hakanpään Trumpettisoitto on i-h-a-n-a, kevyt ja iloinen, mutta A:n mielestä Melartinin Prinsessa Ruusunen olisi tilanteeseen ihan mahdottoman hyvä ja sopiva, varsinkin alkufanfaarinsa takia. Saa nähdä mitä vielä päätämme! Näytteitä näistä kaikista voi kuunnella esimerkiksi Oulun seurakunnan sivuilta.

Sivumennen sanoen, olen tosi onnellinen siitä, että A suostui tulemaan mukaan kirkkoon! Sitä ei voi pitää mitenkään itsestään selvänä asiana.

Ehkä tässä on jo riittävästi pieniä, ihania asioita yhteen postaukseen. Tästä piti nimittäin tulla ihan lyhyt juttu, mutta kas kun innostuin... :) Seuraavaksi on todennäköisesti luvassa matkakertomus Viron juomanhakumatkalta. Kenties siitä tulee hurja seikkailu, tai sitten selvitään kunnialla, ei voi tietää!

Ensi kertaan!
Veera

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti