sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Kirkkomusiikkia livenä

Helluntain kunniaksi lähdin kunnon kirkkokierrokselle kotikaupungissani. Ensin oli vuorossa Suvivirsikirkko, joka pidettiin Tuomiokirkkotorilla. Jouduin lähtemään hiukan kesken tämän hartaushetken, kun nälkä yllätti, ja vuorossa oli vielä näin häiden kannalta se tärkeämpi.Mikaelinkirkossa oli urkuri Marko Hakanpään soittamana häämarssikonsertti. Onneksi olin käyttänyt kiireitä täynnä olevaa ilta-aikaani lueskellen muita hääblogeja, erityisesti Well tied knot -blogia, tai koko konsertti olisi mennyt ihan ohi minulta!
Saavuimme siskoni kanssa hiukan myöhässä, kuten tyylikkäät ladyt ainakin, ja istahdimme takariveihin kuuntelemaan ja katselemaan. Kaikki pareittain saapuneet kuulijat saivat hymyn nykimään suupieliä ylöspäin, varsinkin, kun joku aina välillä kuiski innokkaasti toiselle marssien hiljaisissa väleissä: "Tämä on se!"

Minua hämmensi, kuinka omituisia tapauksia häämarssien joukkoon oli päätynyt. Esimerkiksi Händelin "Saban kuningattaren saapuminen" (jolla on muuten, sivumennen sanoen, ihan huikean hieno nimi!) ei napannut koruisuudessaan yhtään tämän morsiamen makuun. En myöskään kuvitellut minkään perinteisen ja tutun häämarssin toimivan kohdallani, mutta toisin kävi - en vain ole koskaan kuullut niitä tarpeeksi pitkälle!
Toivo Kuulan "Häämarssi" nousi äkkiä top-5 -listalleni, kun ymmärsin, että siinä on erillinen osa alkusoitolle, morsiamen saapumiselle ja parin yhteiselle matkalle kohti alttaria. Voin kertoa, että kyllä, kylmät väreet kulkivat iholla sitä kuunnellessa.

Liikutuksen itku meinasi tulla silmään yhteensä neljän kappaleen kohdalla. Niiden soidessa pystyin näkemään itseni kävelemässä A:n luokse, ja hänen kanssaan, kohti yhteistä elämää. Enää pitää valita näistä neljästä kaksi parasta, ja sitten toivoa, että kanttori hallitsee juuri ne!
... ja sitä, että olemme yksimielisiä valinnoista miehen kanssa. Jotenkin kuitenkin uskon, että tässä asiassa olemme kumpikin valmiita joustamaan joka suuntaan.

Paljastan tässä nyt kaikkien tulevien morsiamien, häämarssi-intoilijoiden ja muiden lukijoiden iloksi, mitkä neljä kappaletta tuntuivat omimmilta. Minkä näistä itse valitsisitte? Mitä ette missään nimessä?
Vai pitäisikö sittenkin ottaa se Zelda-pelien tunnusmusiikki..?

Kuula: Häämarssi
 

Telemann: Grazioso


Pachelbel: Kaanon, tuttu myös Holvikirkko-kappaleesta! :)
 
Hakanpää: Trumpettisävelmä Toccata virrestä 265.

Vaikeita valintoja! :)

Samoin paljon pohdittavaa - ja tällä kertaa ihan tosissaan paljon, ja vaivalloista, ja työlästä -on ruokailussa. Olen viime aikoina miettinyt niin paljon häiden budjettia ja ruokia, että kohta ajatukset varmasti siirtyvät jo tänne bloginkin puolelle. Pää räjähtää, jos niitä ajatuksia ei saa purettua johonkin, ja mielellään kirjalliseen muotoon.

Siihen asti!

Veera

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti