lauantai 25. huhtikuuta 2015

Kukka hiuksissaan


Tämähän on jo vanha juttu.
Kuva Wikimedia Commonsista.

Koska hääpukuni on lyhyt, olen huomannut pohtivani, miten erotun hääpäivänä kaikista muista juhlijoista. Kaikenlaisten villien ideoiden - mm. tiukan vieraiden pukukoodin ja mekon pituuden määrittelyn - jälkeen olen todennut, että helpoin tapa erottua massasta olisi vaalea pääkoriste. Onhan huntu ollut kautta aikojen ehkä selkein morsiamen tunnusmerkki.

Ongelma on, etten haluaisi huntua päähäni. Tai no, tavallaan haluaisin. Oikein semmoisen överin, jossa on pari kerrosta, joka peittää kasvot ja joka on vähintään yhtä pitkä kuin hameen helmakin. Eikä mitään herkkää harsoa, vaan aitoa (mielellään nyplättyä, raumalaista) pitsiä.
Tosiasia kuitenkin on, että budjetti ei ehkä veny käsintehdystä nypläyspitsistä valmistettuun huntuun. Lisäksi minun on vaikea kuvitella lyhyt, hento pukuni näyttämään hyvältä raskaan hunnun alla, tai tarkemmin minkäänlaisen hunnun kanssa yhdistettynä.

Jep jep... Kuva on jälleen Commonsista.

Lisäksi tuleva sulhanen huomautti, että huntu saattaa osoittautua epämukavaksi hääpäivän aikana. Hän ei muutenkaan kauheasti lämmennyt ajatukselle ylimääräisestä rätistä päässäni.
Jos sulhanen saisi valita, minä kävisin hääaamuna saunassa ja juhlisin täysin au naturel koko päivän. Hän on harvinaisen luonnollisen tyylin ystävä, mikä on ollut minusta paitsi yllättävää ja ihanaa, myös hiukan hämmentävää. Onneksi näin, sillä olen allerginen suurimmalle osalle silmämeikkejä. Hääpäivänä aion silti meikata / meikkauttaa itseäni ainakin vähän, koska minulle hetki puuterien ja ripsivärien ym. äärellä tarkoittaa myös siirtymää arjesta juhlaan. Samoin ajattelin laittaa hiukset nutturalle, koska heinäkuussa pitkä, avoin tukka voi olla ahdistavan kuuma...

Noh. Tästä luonnollisesta tyylistä tuli sitten mieleen, että mitäs jos laittaisin hiuksiini kukkia?

Vaaleat kukat loisivat ehkä samantyyppisen tunnistusilmiön kuin valkoinen huntupäähinekin, ja lisäksi kukkaset ovat kyllä ihania. Varsinkin neilikat ja kaikenlaiset harsokukat.

Esimerkiksi kaunis kukkaseppele voisi toimia hienosti morsiamen kruununa. Olen pohtinut mm. kokonaan harsokukasta tehtävää seppelettä (ja sen pariksi harsokukkakimppua) ja arponut itse tekemisen ja floristin palkkaamisen välillä. Upeita, myös meidän häihin sopivia seppeleitä voisivat olla esimerkiksi tällaiset:

Kuva Wikimedia Commons

Ihana varsinkin tuo keskimmäinen! Vaikka harsokukka ja punainen ruusu ovat minulle yleensä selkein hautajaiskukkakombo, pastellisävyinen ruusu on ihan eri asia. Kyllä näistä hiuspannoista häätunnelma välittyy :)

Seppeleen lisäksi mietinnässä on ollut hiuskukka. Sellainen olisi helpompi tehdä, se pysyisi varmasti kasassa koko häiden ajan, ja nuupahtaneen kukan voisi jopa vaihtaa tarvittaessa kesken menon, toisin kuin seppeleen. Lisäksi nutturakampaukseen on mielestäni helpompi sommitella kukkakoristeita kuin kokonaista seppelettä. Ihania ovat vaikkapa tällaiset koristukset:

Ihanat neilikat <3

Ihana lisä nutturaan, ja juuri sopivan näyttävä! Kaikki kuvat Pinterestistä, ellei toisin mainita.
Yksinkertainen on kaunista.


Kukkaseppeleen tai hiuskukan säilyminen on tietysti hiukan kinkkinen kysymys, sillä kesähäät ovat kova koettelemus kukille ilman vettä. Siksi myös silkkikukka- ja helmiseppeleet ovat olleet viime aikoina kovan googlailun alla. Esimerkiksi Ainon ihanuudet on kyllä selattu läpi moneen kertaan.
Tällä hetkellä taidan kallistua enemmän aitoihin kukkiin. Varsinkin neilikan tuoksu on sellainen ei-silkkiseppeleeseen-saatava bonus, jonka mielelläni kantaisin mukanani hääpäivään.

Loppuun vielä inspiraatiokuvia lyhyen mekon ja kukkien yhdistelmistä - ihan vaan, koska halusin kerätä ne edes johonkin talteen!

Kuva

Kevätseurantani on saanut ihan uuden käänteen, kun mietin jokaista maasta esiin putkahtavaa kukkaa hiusten, hääkimpun ja / tai koristelun kannalta. Joku muukin morsian on varmaan törmännyt samaan ilmiöön ;)
Ihanaa vapun odotusta kaikille!


 Veera

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti